Identifikovana dva od četiri marinca sa šokantnog snimka

Najmanje dvojica od četvorice američkih marinaca, koji se vide na snimku kako skrnave tela mrtvih talibana u Avganistanu, su identifikovani, saopštio je zvaničnik mornarice SAD.

Najmanje dvojica od četvorice američkih marinaca, koji se vide na snimku kako skrnave tela mrtvih talibana u Avganistanu, su identifikovani, saopštio je zvaničnik mornarice SAD.

Ovaj neimenovani zvaničnik rekao je da vojska smatra da je snimak, koji je postavljen na internetu, autentičan, zbog čega je pokrenula istraga. Na snimku na "Ju tjubu", koji traje kraće od 40 sekundi, vide se četvorica američkih vojnika kako uriniraju po trojici mrtvih talibana.

Dvojica identifikovanih vojnika sa snimka pripadaju jedinici 3. bataljona, 2. mornaričkog puka, koji je učestvovao u brojnim borbenim i mirovnim misijama u Iraku, Avganistanu i bazi Gvantanamo na Kubi, kao i u gašenju požara u Ajdahu. Bataljon je smešten u vojnoj bazi Ležen u Severnoj Karolini, u kojoj se nalazi oko 40.000 marinaca. Ta jedinica je poslata u Avganistan početkom 2011. godine, a vratila se u septembru ili oktobru, prenose mediji.

Predsednik Avganistana Hamid Karzai oštro je osudio događaj zabeležen na video snimku i nazvao ga nehumanim činom. Američke vojne vlasti su obećale da će temeljno i do kraja istražiti taj incident.

  • Scotch Bonnet

    13.01.2012 18:29
    Kazna
    Ja znam jedno, a to je da ce neko odgovarati za ovakav neljudski postupak. Amerikanci ma kakvi bili ce svoj otpad skloniti za razliku od Srbije.
  • 13.01.2012 14:31
    Potreban je evolutivni skok
    Sećem se jednog za mene šokantnog događaja - videla sam sa terase nekoliko dečaka na ulazu u naše dvorište kako se cerekaju, a jedan ili dvojica po nečemu obavljaju mali nuždu, sišla sam dole i videla da to rade po mačetu koje umire. Zgrozila sam se i izgrdila ih onako, tako da se se u trku pokupili iz dvorišta. Mače je uskoro uginulo, pa sam ga sahranila tu negde. Šta reći - to su (neki) ljudi, a naročito ako večito ostanu nedozreli i nedotupavni dečaci.
  • Robinjo

    13.01.2012 12:21
    @Pera
    Zveri?
    Nije to ništa,zamisli šta bi naše Srbende radile tim Talibanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet