U Sloveniji čak moguće i ponavljanje izbora

U Sloveniji se nastavljaju konsultacije oko formiranja nove vlade, ali još nije jasno kome će predsednik Danilo Tirk poveriti novi mandat.

U Sloveniji se nastavljaju konsultacije oko formiranja nove vlade, ali još nije jasno kome će predsednik Danilo Tirk poveriti novi mandat.

Ljubljanski dnevnik "Delo" kritikuje političare kojima su puna usta obećanja o transparentnosti i političkoj principijelnosti - da vode računa samo o tome kako će njima biti bolje. "Neki žele da izbegnu kriminalne optužbe i da zadovolje manijačnu glad za vlašću, dok drugi ovo vide kao veliku priliku da učestvuju u distribuciji onoga što je još preostalo", ističe "Delo".

Lider Slovenačke demokratske stranke Janez Janša i predstavnici stranaka koje su bliske njemu optužio je Zorana Jankovića da je "neuspešno pokušao da kupi glasove njihovih poslanika". "Pravi problem su oni kloji su želeli da dođu na vlast političkom korupcijom", rekao je Janša.

Sada je na potezu predsednik Tirk koji posle konsultacija sa liderima političkih partija treba da odredi novog mandatara. U ovom času još nije jasno ko će uspeti da obezbedi većinu u parlamentu. Alternativni kandidat je Janša čija partija je na izborima 4. decembra dobila 26 poslanika, ali do kraja se ne može isključiti ni Zoran Janković ukoliko obezbedi dovoljnu podršku u skupštini.

Predsednik Tirk će, kako se najavljuje, iduće sedmice saopštiti svoju odluku, mada se do kraja ne mogu isključiti ni novi parlamentarni izbori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.