Mardok: "Zeznuli smo Majspejs"

Zeznuli smo Majspejs na svaki mogući način, izjavio je u poruci na "Tviteru" Rupert Mardok, predsednik i izvršni direktor "Njuz korporacije".

Zeznuli smo Majspejs na svaki mogući način, izjavio je u poruci na "Tviteru" Rupert Mardok, predsednik i izvršni direktor "Njuz korporacije".

Medijski mogul, koji se priključio “Tviteru” početkom ove godine, postavio je danas poruku o zlosrećnoj kupovini socijalne mreže 2005, godinu dana pre nego što je lansiran "Fejsbuk" koji je upropastio ovu društvenu mrežu.

Ovo je prvi put da je Mardok poslao "tvit" o "Majspejsu" i svom iskustvu u upravljanju tom mrežom proteklih šest teških godina, otkako se pridružio "Tviteru". Poslati komentar povezan je sa nekoliko poruka o tehnologiji koje je poslao o godišnjem Potrošačkom elektronskom šouu (CES) u Las Vegasu.

"Ponovo CES. Velika trojka, Epl, Gugl i Amazon, možda i Fejsbuk, sada su dominantni i rastu. Ima mnogo drugih stvari, ali ne u istoj ligi. Izgleda da ima više inovacija nego ikada, neke su velike, ali sve su probojne. Tradicionalne kompanije osećaju digitalni tornado", napisao je Mardok.

On je i ranije govorio o tome kako je bilo teško posedovati "Majspejs", koji je konačno, prošle godine, prodao kompaniji "Spesifik medija" i pevaču Džastinu Timberlejku za oko 35 miliona dolara. Smatra se da je Mardok zadržao manji udeo u "Majspejsu", ali nije uključen u svakodnevno upravljanje tom socijalnom mrežom.

Biznismen je krajem prošle godine priznao da je načinio grešku sa "Majspejsom".

"Načinio sam veliku grešku. Kupili smo ga za 600 miliona dolara. Mogli smo ga prodati mesec dana kasnije za šest milijardi", rekao je on.

Umesto toga, njegova kompanija je nastavila da se bori za korisnike sa "Fejsbukom", ulažući u "Majspejs" šest godina, uz više izmena mreže i rukovodioca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet