VIDEO: U plamenu najveća džamija u Aziji

Najmanje jedna osoba je poginula u velikom požaru koji je izbio danas u najvećoj džamiji u centralnoj Aziji "Hazret Sultan" u Astani, prestonici Kazahstana.
Najmanje jedna osoba je poginula u velikom požaru koji je izbio danas u najvećoj džamiji u centralnoj Aziji "Hazret Sultan" u Astani, prestonici Kazahstana.

Ministarstvo za vanredene situacije je saopštilo da se požar proširio na 800 kvadratnih metara, a u gašenju požara učestvuje oko 20 vatrogasnih ekipa.

Radnici u džamiji, koja je još uvek u izgradnji, su naveli da su čuli krike čoveka koji je ostao zarobljen u zgradi.

Zvaničnici kažu da je plamen najverovatnije izazvala oprema za zavarivanje koja je postavljena ispod centralne kupole.

Džamija, ukupne površine 17,7 hiljada kvadratnih metara, otvorena pre samo mesec dana, 16. decembra, na 20. godišnjicu nezavisnosti Kazahstana, a u njoj je moglo da se smesti 8.000 ljudi.

  • 15.01.2012 21:17
    Alahova volja
  • 15.01.2012 16:27
    Страшно :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet