Kapetan nasukao brod da bi ugodio šefu konobara

Kapetan "Koste Konkordije" približio je brod ostrvu Điljo kako bi ugodio šefu konobara koji je rodom sa tog ostrva, piše list Korijere dela sera, analizirajući postupke kapetana i njegovih pomoćnika pred brodolom u petak uveče.

Kapetan "Koste Konkordije" približio je brod ostrvu Điljo kako bi ugodio šefu konobara koji je rodom sa tog ostrva, piše list Korijere dela sera, analizirajući postupke kapetana i njegovih pomoćnika pred brodolom u petak uveče.

Prema pisanju rimskog dnevnika, kapetan Frančesko Sketino je pred nesreću pozvao šefa konobara Antonela Tjevolija na komandni most. "Antonelo, dođi da vidiš, sasvim smo blizu tvog Đilja", kazao je Sketino, prema svedocima koje citira list.

Tjevoli je nedelju dana ranije trebalo da ode na odmor, ali je morao da ostane na brodu pošto mu nije pronađena zamena. Kapetan Sketino zato je hteo da mu učini uslugu time što je ogroman brod približio stenovitoj obali toskanskog ostrva, navodi dnevnik. Tjevoli se odazvao pozivu, nagnuo se preko ograde i upozorio kapetana da se brod nalazi preblizu obale. Međutim, do udara je došlo odmah potom, piše Korijere dela sera. Šef konobara dao je izjavu obalskoj straži i trebalo bi da je ponovi u policiji, u okviru istrage kojom treba da se utvrdi uzrok nesreće u kojoj je, prema poslednjem bilansu, poginulo šestoro ljudi dok se još 15 vode kao nestali.

Kompanija Kosta kruziz, koja je vlasnik broda, optužila je sinoć kapetana broda da je počinio "greške" u odabiru rute broda i postupaka nakon nesreće. Optužen za višestruko ubistvo i napuštanje broda, Sketino je smešten u pritvor u Grosetu, zbog "rizika od bega".
Italija je danas upozorila na mogućnost ekološke katastrofe zbog opasnosti da iz broda u more iscuri skoro 2.500 tona dizel goriva.

  • Osmi sekretar SKOJA

    16.01.2012 21:11
    Trebalo je da skrene levo kod Abu-kirka
    Kldili se u turu pica i ...
  • ha ha

    16.01.2012 18:36
    Kakva romansirana
    prica za decu. Evo zaplakasmo...
  • Bili Piton

    16.01.2012 17:30
    Auuuuu
    Sad ce da utvrde da je kapetan poreklom Srbin i onda ce da ga salju u Hag.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.