Putin poziva opoziciju na dijalog

Ruski premijer i kandidat za budućeg predsednika Vladimir Putin pozvao je opozicione predstavnike na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama.

Ruski premijer i kandidat za budućeg predsednika Vladimir Putin pozvao je opozicione predstavnike na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama.

Putin je ocenio da je opozicija previše usredsređena na ličnosti i da ne poklanja pažnju političkim idejama i tome šta treba učiniti posle izbora i pozvao opoziciju na dijalog. "Predati vlast boljim ljudima? A šta posle, šta činiti? Zabrinut sam jer nemamo debatu o tome šta bi trebalo uraditi izvan izbora i posle izbora. Po mom mišljenju, to nije u interesu zemlje i kvalitetnog razvijanja našeg društva, nije na nivou njegovog obrazovanja i odgovornosti", naveo je Putin.

"Potreban nam je širok dijalog o budućnosti i prioritetima, o dugoročnom izboru nacionalnog razvoja i perspektivi. Izazovi i zadaci treba da su u središtu tih programa. Kako da poboljšamo uslove za život. Ovaj tekst je poziv na dijalog", naveo je Putin. Ruski premijer pokrenuo je u četvrtak sopstveni sajt na kojem je detaljno predstavio prioritete svoje kampanje za predsedničke izbore i pored ostalog obećao vlast odgovornu prema građanima, istovremeno se distancirajući od Jedinstvene Rusije, čiji je kandidat.

Iako je Putin prema svim anketama najpopularniji političar u Rusiji i u velikoj prednosti u odnosu na druge kandidate, prilična je nepoznanica da li će uspeti da osvoji nadpolovičnu većinu već u prvom krugu izbora 4. marta. Jedinstvena Rusija osvojila je 49,4 odsto glasova na parlamentarnim izborima u decembru, ali je ovaj rezultat izazvao sumnju velikog broja građana i opozicionih partija zbog čega su usledili masovni protesti širom Rusije, a zvanično su prijavljene nepravilnosti na 117 biračkih mesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.