Deca služe kao "topovsko meso"

Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava optužile su somalske pobunjenike da regrutuju decu za borbu sa pobunjenicima i da služe kao "topovsko meso".
Međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava optužile su somalske pobunjenike da regrutuju decu za borbu sa pobunjenicima i da služe kao "topovsko meso".

"Hjuman rajts voč" navodi u svom izveštaju da su pobunjenici iz terorističke grupe Al Šabab uzimali decu od njihovih roditelja i koristili ih u borbama. Žensku decu su uzimali da im služe kao supruge.

Naveli su i da je državna somalska vojska koristila decu u borbama i pozvali mirovne snage Afričke unije da reaguju i oslobode decu. Pozivaju se i pobunjeničke vojne formacije da oslobode decu-vojnike i zaštite škole od napada.

U Somaliji ne postoji funkcionalna državna vlast više od 21 godine.

  • Mama

    21.02.2012 18:00
    Supruge?
    "Žensku decu su uzimali da im služe kao supruge"? Ženska deca im služe kao seksualno roblje! Ne ulepšavajte tekst tj. stvarnost! Užas u Somaliji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet