Imigrant s Kosova planirao da obezglavi svedoke

Imigrant sa Kosova Hisen Šerifi, nedavno osuđen u SAD zbog planiranja terorističkog napada, optužen je da je pokušao da unajmi profesionalnog ubicu da odrubi glave trojice svedoka koji su svedočili protiv njega.
Imigrant sa Kosova Hisen Šerifi, nedavno osuđen u SAD zbog planiranja terorističkog napada, optužen je da je pokušao da unajmi profesionalnog ubicu da odrubi glave trojice svedoka koji su svedočili protiv njega.

Šerifi je u utorak optužen po devet tačaka da je sa mlađim bratom i prijateljicom planirao da unajmi profesionalnog ubicu.

Prema sudskim spisima, jedan potkazivač Federalnog istražnog biroa (FBI) prihvatio je 5.000 dolara od Šerifija i obezbedio lažirane slike obezglavljenih leševa kao potvrdu da je obavio posao.

Mlađi brat Hisena, Škumbin Šerifi (21) i njegova prijateljica Nevin Eli Elšieh (46) uhapšeni su prošlog meseca i optuženi u sklopu složene istrage FBI. Ukoliko budu osuđeni, mogu dobiti maksimalne kazne doživotnog zatvora.

Hisen Šerifi (27) osuđen je u januaru na 45 godina zatvora zbog planiranja napada na bazu američkih marinaca u Kvantiku u Virdžiniji i na mete u inostranstvu. Slučaj se zasnivao na svedočenjima i dokazima koje su prikupili doušnici FBI od Danijela Patrika Bojda, koji je prešao u islam, a osumnjičen je za veze sa stranim terorističkim grupama. Bojd i njegova dva sina izjasnili su se krivima po federalnim optužbama za terorizam.

Hisen Šerifi je proglašen krivim u oktobru 2011, a tužioci navode da je kratko posle okončanja suđenja, on prišao jednom zatvoreniku i pitao ga da li zna nekoga ko je voljan da ubije za novac. Šerifi je rekao tom zatvoreniku da želi da trima vladinim doušnicima koji su svedočili na njegovom suđenju, budu odsečene glave. Taj zatvorenik, osuđeni diler droge, kontaktirao je odsek FBI u Reliju u Severnoj Karolini i pristao da postane poverljiv vladin potkazivač i nosi snimač.

Šerifijeva porodica emigrirala je u SAD sa Kosova 1999, bežeći od rata.

  • G

    23.02.2012 14:55
    @Anonimus - iako naravno nije ispravno ceniti naciju po kriminalcima koji u njoj obitavaju, ne bi bilo loše da navedeš i neku listu zaslužnih ljudi koji su pozitivno doprineli čovečanstvu (kad već znaš imena ovih drugih) - dok se u listi srba (ili pardon ako si "vojvođanin", SRBENDI) može naći podosta imena, imaćeš jedan veoma komplikovan zadatak da listu sa albanskim imenima popuniš a da redni broj premaši broj 1.
  • 23.02.2012 09:50
    Za "B":
    Dakle, po toj logici mafija ima nacionalnost? Po mafiji se sudi o kvalitetu nacije i države?
    Dobro, hajde onda da (pr)ocenjujemo Srbe i srpsku državu kroz Arkana, Duću, Legiju, Bagzija, Pacova, Budalu, Bojovića, Jocu-Amsterdama, Šarića ... Slobodno dopunite niz, što on bude duži to će i slika biti preciznija!!
  • 23.02.2012 08:59
    @Ovca
    Ma kakav Arkan, pogledaj malo bolje...

    ta osoba iz mlađih dana..

    pevač

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet