Brižit Bardo podržala kandidaturu Marin Le Pen

Legendarna francuska glumica Brižit Bardo podržala je predsedničku kandidatkinju krajnje desnice u rukom pisanom pismu objavljenom danas u regionalnom dnevniku "Nica-Maten".
Legendarna francuska glumica Brižit Bardo podržala je predsedničku kandidatkinju krajnje desnice u rukom pisanom pismu objavljenom danas u regionalnom dnevniku "Nica-Maten".

Glumica je apelovala na lokalne zvaničnike da podrže liderku stranke Nacionalni front kako bi mogla da prikupi 500 potpisa neophodnih za kandidaturu na izborima, koji se za dva meseca održavaju u dva kruga.

"Zaprepaštena sam time da su francuski gradonačelnici toliko hladni i da nemaju poštenja da podrže Marin Le Pen, koja je glavni kandidat, brani životinje i ima hrabrosti za vođenje naše zemlje, Francuske, na mesto koje joj s pravom pripada", navodi slavna glumica.

Apel Brižit Bardo, koja je dugogodišnji aktivista za zaštitu prava životinja, objavljena je nekoliko dana nakon što je Le Penova govorila o patnjama životinja, tvrdeći da je svo meso u regionu Pariza pripremljeno prema islamskim tradicijama ili po "halal" kvalitetu. Pojedini aktivisti za prava životinja tvrde da je ubijanje životinja po "halal" metodi surovije od standardnih evropskih praksi, jer zabranjuje omamljivanje životinja pre pogubljenja.

Le Penova, prema rezultatima predizbornih anketa, zaostaje iza ostalih kandidata predsedika Nikole Sarkozija i socijaliste Fransoa Olanda za oko 17 odsto. Nedostaje joj još oko 60 od 500 sponzora, koji su joj neophodni do 16. marta kako bi se kandidovala na izborima.   

Le Penova insistira da lista sponzora ostane privatna, navodeći da se oseća sputano njihovom javnom prirodom. Ustavni sud doneo je odluku početkom sedmice da glasovi ostanu javni dok se Francuska priprema za prvi krug izbora zakazan za 22. april, a drugi za 6. maj.

  • 24.02.2012 09:10
    Čuvena BB ima pravo na svoj izgled i odlično nosi svojih 80 godina. Zrači zadovoljstvom, bar sudeći prema objavljenoj slici. Politički stavovi su nešto drugo. Na njih ima pravo kao i bilo ko, bez obzira na fizički izgled, pol, boju, starost... Naučimo se da razdvojimo stvari.
  • ccc

    23.02.2012 19:57
    @ anonimus
    Dragi nepoznati sagovornice, ja sam zena, a ti si dovoljno kratkovid i uskogrud da ne mozes da sagledas da i starija osoba, kao sto je Brizit, moze da zraci... tuzno...ali sta cemo, nisu svi sposobni da koriste sve delove svog mozga pojednako uspesno.
  • 23.02.2012 18:53
    @ ccc
    Ili si "zagoreo" pa ti se ova slika svidja , mozda babe fetis ? ili cisto treba menjati dioptriju (((:

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.