Moskva: Nema razloga da se Asad povuče

Predsednik komiteta Dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov poručio da predsednik Sirije Bašar Al-Asad nema nikakvog razloga da se povuče.

Predsednik komiteta Dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov poručio da predsednik Sirije Bašar Al-Asad nema nikakvog razloga da se povuče.

Nakon posete Damasku, Puškov je rekao da je Asad, protiv koga već mesecima traju demonstracije koje njegov režim krvavo guši, prema ocenama Puškova, delovao samouvereno i nije pokazivao spremnost da preda vlast. Rusija i Kina stavile su veto na rezolucije Saveta bezbednosti o Siriji koje osudjuju Asadovo suzbijanje protesta u kojima je, prema UN, 5.400 osoba ubijeno samo u 2011 godini.

Te dve zemlje, stalne članice Saveta, odbile su da prisustvuju današnjem sastanku "prijatelja Sirije" u Tunisu, na kome će SAD, Evropske i Arapske zemlje uputiti opomenu Asadu. Puškov je rekao da bi se taj događaj trebao nazvati konferencijom "neprijatelja Sirije" i dodao da će snabdevanje sirijske opozicije oružjem pokrenuti građanski rat.

  • bice bice

    06.03.2012 18:24
    u susret
    pa kako ces sa muslimanima sa kalasnjikovima.
    svuda su ugrozeni jel da?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet