Ništa od pomoći za Španiju, Italiju i Portugaliju

Šef Svetske banke Robert Zelik ne smatra da su za Španiju, Italiju i Portugaliju potrebni paketi pomoći kako bi izbegle finansijski krah.
Šef Svetske banke Robert Zelik ne smatra da su za Španiju, Italiju i Portugaliju potrebni paketi pomoći kako bi izbegle finansijski krah.

Prema njegovim rečima, za spas ovih ekonomija nužne su samo reforme za koje je od ključne važnosti podrška Nemačke i drugih vodećih članica EU.

Svetska banka je prošle nedelje pokrenula proces nominacije za izbor Zelikovog naslednika, kome u junu ističe mandat predsednika ove ustanove.

Zasad se kao mogući Zelikovi naslednici najčešće pominju dva američka kandidata - državni sekretar Hilari Klinton i i bivši ekonomski savetnik Bele kuće i nekadašnji ministar finansija SAD Lorens Samers.

Sam Zelik je napomenuo da je važno da i njegov naslednik bude iz SAD, uprkos protivljenju pojedinih banaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet