Dodik ne želi da se izvini novinarki Bete

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema nameru da se izvini dopisnici agencije Beta iz Banjaluke Ljiljani Kovačević zbog verbalnog napada na nju tokom konferencije za novinare u Palati predsednika RS.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema nameru da se izvini dopisnici agencije Beta iz Banjaluke Ljiljani Kovačević zbog verbalnog napada na nju tokom konferencije za novinare u Palati predsednika RS.

"Nemam nameru da se nikome izvinjavam, kao što se i meni niko ne izvinjava", kazao je Dodik novinarima, povodom zahteva novinarskih udruženja iz Srbije da se izvini dopisnici Bete zbog verbalnog napada pre dva dana na konferenciji za novinare. On je kazao da podržava rad udruženja novinara, ali da bi voleo i da vidi principijelan stav udruženja novinara i da pokušavaju nešto da urade na standardima izveštavanja, kao i da osude, kako je naveo, neprofesionalnost.

Prema njegovim rečima, tu se radi "o jednoj patološkoj grupi ljudi koja pokušava da na jedan neistinit način, inkriminiše sve u RS, što je nedopustivo sa stanovišta novinarske profesije". Dodik tvrdi da je sloboda rada novinara u RS zagarantovana i da on "nema nameru da ugrožava bilo čiju slobodu". "Ali, nikada neću odustati od toga da kažem i svoje mišljenje o nekim novinarima, jer i oni neograničeno govore o političarima", kazao je Dodik.

Predsednik RS Milorad Dodik je na konferenciji za novinare 2. juna u Banjaluci verbalno napao novinarku agencije Beta Ljiljanu Kovačević, iznoseći primedbe na njen novinarski rad i poručujući joj da više ne ulazi u Palatu predsednika RS. Dodik je novinarku Bete nazvao "lažljivicom", tvrdeći da je objavila lažnu vest da je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) protiv njega Tužilaštvu BiH podnela krivičnu prijavu, tereteći ga da je sa saradnicima na više gradjevinskih projekata u RS oštetio entitetski i državni budžet za oko 115 miliona maraka. Još je naveo da mu se "nikada nije izvinila, ni posle okončanog sudskog postupka".

  • djoleNS

    04.06.2012 14:07
    dodik?
    najbolji medju njima!
    kakvi su tek onda ostali?
    NIKAKVI !!!!
  • medo

    04.06.2012 12:52
    A sta ce medjed sirovina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.