10 poginulih u eksploziji u Bagdadu

U eksploziji automobila bombe u Bagdadu je poginulo najmanje 10, a ranjeno 35 šiitskih hodočasnika, saopštila je iračka policija.

U eksploziji automobila bombe u Bagdadu je poginulo najmanje 10, a ranjeno 35 šiitskih hodočasnika, saopštila je iračka policija.

Bomba je bila postavljena u napuštenom taksi vozilu koje se nalazilo na putu kojim su prolazili hodočasnici, koji su došli u Bagdad na obeležavanje verskog praznika. Šiitski hodočasnici se okupljaju ove nedelje kako bi obeležili 800 godina od smrti svog imama Muse el-Kadima, praunuka proroka Muhameda.

Protekle sedmice u 22 koordinisane eksplozije poginula su 72 hodočasnika, a odgovornost za te napade preuzela je "Islamska država Irak", ogranak Al Kaide u Iraku.

  • ZoranNS

    16.06.2012 13:43
    Svaki dan ovako i gore a Klintonka
    U Iraku, Libiji, Avganistanu, svaki dan ovako i gore a Klintonka ćuti kao zalivena, ona izgleda ima gorušicu samo od Sirije, tamo još nisu uveli "demokratiju" poput ovih prethodnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet