Skočio sa Ajfelove kule

Jedan Britanac izvršio je samoubistvo skočivši s Ajfelove kule u Parizu.
Jedan Britanac izvršio je samoubistvo skočivši s Ajfelove kule u Parizu.

Mada je Ajfelova kula tako opremljena da spreči skokove i padove, državljain Velike Britanije uspeo je noćas de se popne na polusprat između drugog i trećeg sprata (visina između 115 i 310 metara.)

Porparol vatrogasaca je kazao da su dok se penjao, Britanca snimile sigurnosne kamere, posle čega je on dugo razgovarao sa lekarom iz ekipe vatrogasaca.

"On je na kraju ipak skočio.... Ovakva samoubistva se često dešavaju, ali retko kada neko uspe da se popne ovako visoko", rekao je jedan izvor iz istražne komisije.

Vatrogasci su jutros ponovo intervenisali, pošto se, takođe s namerom da se ubije, na Ajfelovu kulu popela jedna žena stara oko 30 godina, koja je spasena helikopterom.

Ajfelovu kulu, visoku 310 metara, projektovao je Gistav Ajfel za Svetsku izložbu 1889. godine. Ta građevina postala je zaštitni znak Pariza, i jedna od najvećih pariskih turističkih atrakcija, koju je samo 2011. godine posetilo više od sedam miliona turista. Ta kula je i najčešće mesto za samoubistva u Francuskoj: godišnje sa nje prosečno skoči po četvoro ljudi, a neki se i obese o konstrukciju. Prvo samoubistvo skokom se dogodilo 1911. godine.

  • semtex

    25.06.2012 18:55
    ?
    Toliki put covek potegao...nije valjda da u Britaniji nema odakle da se skoci!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.