Holandski sud zabranio pedofilsku grupu

Sud u holandskom gradu Asenu zabranio je danas jedno pedofilsko udruženje ukazavši da se promocijom seksualnih kontakata između odraslih i dece krše opštepriznate moralne vrednosti.
Sud u holandskom gradu Asenu zabranio je danas jedno pedofilsko udruženje ukazavši da se promocijom seksualnih kontakata između odraslih i dece krše opštepriznate moralne vrednosti.

Sud je naredio da se odmah raspusti udruženje zvano "Martejn". U saopštenju sud navodi da je to udruženje pretnja za javni red zato što "veliča seksualni kontakt (odraslih i dece) i predstavlja ga kao nešto što treba da bude normalno prihvaćeno".

Ta grupa je prošlog meseca saopštila da sud ne bi trebalo da odgovori na zahtev javnog tužioca za zabranu, ističući da ona nikad nije počinila neko krivično delo. Ta organizacija je nastojanja da je zabrane ocenila kao napad na slobodu izražavanja.

"Naivno je verovati da će se zabranom 'Martejna' učiniti da pedofili nestanu", navela je grupa sa 60 članova u Holandiji.

Tužioci koji su tražili zabranu rekli su da su zadovoljni. Oni su istakli da zabrana pomaže Holandiji da ispuni međunarodne obaveze i zaštiti decu.

  • 08.07.2012 17:27
    Kada su pedofili ikada bili priznati u celom svetu,Bar za vreme nasig baba i deda.Bili su svi predratni i posleratni djentlmeni sa ruzom u reveru .Komentar na gornji komentar uterivanja bez prajda i demokratije
  • Y

    27.06.2012 21:03
    Nije mi jasno!
    Pa gde su aktivisti pedofila, borci za njihova prava na različitost, organizatori pedofilskog "prajda"? Ili "demokratija", koja se uteruje svuda po svetu, ne važi u Holandiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet