Talibani objavili snimak odrubljivanja glava vojnicima

Talibani su danas objavili video-snimak na kome se vidi kako odrubljuju glave 17 pakistanskih vojnika koje su, kako tvrde, ubili u napadu na jedan kontrolni punkt u Pakistanu.
Talibani su danas objavili video-snimak na kome se vidi kako odrubljuju glave 17 pakistanskih vojnika koje su, kako tvrde, ubili u napadu na jedan kontrolni punkt u Pakistanu.

Glave su odrubljene u nedelju kada su talibani iz Avganistana prešli u distrikt Gornji Dir, na severozapadu Pakistana.

Visoki bezbednosni zvaničnik iz Pešavara potvrdio je da su napadači, koji su došli iz istočne avganistanske provincije Kunar, napali ukupno 17 vojnika. "Šest vojnika je ubijeno prvog dana, a sedam sledećeg, dok su četiri nestala i sada se zna da su i njima odrubljene glave", rekao je ovaj zvaničnik.

Na video-snimku se vidi 17 odrubljenih glava poređanih na beli čaršaf, dok maskirani muškarci stoje iza sa puškama koje su oduzeli vojnicima. "Bog nam je podario veliku pobedu, sve smo ih pobili. Četiri glave koje vidite odrubljene su pripadnicima paravojne formacije, a ostale regularne armije", rekao je komentator na snimku.

Lokalni bezbednosni zvaničnici su potvrdili da su sve žrtve bili pakistanski vojnici. Vojska je saopštila da je više od 100 talibana iz Avganistana napalo vojnike dok su bili u patroli.

  • Force Brutale

    29.06.2012 12:29
    *
    I onda se cudimo Americkoj brutalnosti.
  • G

    28.06.2012 16:41
    @Anonimus - ovo isto će reći i neki drugi anonimus, u momentu kada pomenuta bomba bude padala na tvoju glavu.
  • EvoOvako

    28.06.2012 14:55
    .....
    Normalan ;ovek na ovo nema komentar i ostaje bey teksta. A ova dijabola što bi bacala atomske bom be neka malo prouči istoriju Hirošime i Nagasakija, kao i posledice koje su one izazvale po ceo svet!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.