Iran: Izrael pobio svoje državljane u Bugarskoj

Iran je na sastanku Saveta bezbednosti UN optužio Izrael da je sam napao sopstvene građane u Bugarskoj, odbacivši kao "neosnovane" tvrdnje Tel Aviva da je bombaški napad na izraelske turiste u Burgasu podržao Teheran.

Iran je na sastanku Saveta bezbednosti UN optužio Izrael da je sam napao sopstvene građane u Bugarskoj, odbacivši kao "neosnovane" tvrdnje Tel Aviva da je bombaški napad na izraelske turiste u Burgasu podržao Teheran.

Zamenik ambasadora Izraela pri Ujedinjenim nacijama Haim Vaksman je za tvrdnju iranskog ambasadora Mohameda Kazaija rekao da je "zaprepašćujuća, ali ne čudi" pošto dolazi od iste vlade koja terorističke napade od 11. septembra 2001. povezuje sa teorijom o domaćoj zaveri u SAD i koja negira Holokaust.

Tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN o Bliskom istoku, Vaksman je optužio Iran i borbenu palestinsku organizaciju Hezbolah da su izveli samoubilački napad na autobus izraelskih turista u Burgasu u kojem su poginuli petoro turista i vozač Bugarin. Vaksman je optužio Iran i Hezbolah i za napade poslednjih meseci na Izraelce u Indiji, Azerbejdžanu, Tajlandu, Keniji, Turskoj i na Kipru.

Uzvraćajući, ambasador Irana Kazai je rekao da se Teheran "nikada nije upuštao, niti će se ikada upuštati u tako besprizorne vrste nasrtaja na živote nedužnih ljudi". "Takav teroristički akt kao u Bugarskoj mogao je isplanirati i izvršiti samo isti onaj režim čija je kratka istorija puna državnih terorističkih akata i likvidacija sa ciljem uplitanja drugih, a zarad sticanja političkih dobitaka", rekao je Kazai, aludirajući na Izrael.

Kazai je izjavio da bi mogao da iznese mnoge primere koju pokazuju da je Izrael "ubijao sopstvene građane i nevine Jevreje tokom poslednjih nekoliko decenija s ciljem da za to optuži druge". "Iran je žrtva takvih operacija i likvidacije iranskih nuklearnih naučnika su svež primer", rekao je Kazai. Teheran tvrdi da je izrealska tajna služba Mosad likvidirala bar pet iranskih nuklearnih stručnjaka od 2010. godine i ubacila moćne "viruse" u kompjuterske sisteme Irana.

  • 26.07.2012 09:43
    "Takav teroristički akt kao u Bugarskoj mogao je isplanirati i izvršiti samo isti onaj režim čija je kratka istorija puna državnih terorističkih akata i likvidacija sa ciljem uplitanja drugih, a zarad sticanja političkih dobitaka", rekao je Kazai, aludirajući na Izrael."

    Pa dobro, ljudi misle da su Izraelci nesposobni da pocine zlo, a ono, istorija nam govori drugacije.

    "ubijao sopstvene građane i nevine Jevreje tokom poslednjih nekoliko decenija s ciljem da za to optuži druge".

    Pa cak i Amerikance.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet