Egipat blizu priznanja Kosova

Egipat je pred priznanjem Kosova, izjavila je posebna izaslanica predsednika Egipta El Šarkavi posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.
Egipat je pred priznanjem Kosova, izjavila je posebna izaslanica predsednika Egipta El Šarkavi posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

"Posebni izaslanik predsednika (Mohamed) Morisija, zamenica predsednika El Šarkavi je donela poruku za institucije Kosova, za narod Kosova poruku potvrde predsednika Morsija da je priznanje od Egipta u toku", rekao je Tači.

On je dodao da se od danas otvara novo poglavlje u odnosima između Kosova i Egipta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

El Šarkavi je rekla da je poseta Tačija izuzetan korak u budućnosti odnosa Egipta i Kosova i da je Egipat na putu priznanja Kosova, navedeno je u saopštenju.

Prethodno je objavljeno u medijima da je Egipat priznao Kosovo, ali su docnije u saopštenju iz kabineta Tačija dati integralni delovi izlaganja Tačija i El Šarkavi iz kojih proizilazi da Egipat još nije priznao Kosovo, ali je na putu da to učini.

Profesor političkih nauka Predrag Simić je, gostujući u vestima B92, rekao da je ova vest pomalo i spinovanje, ali da bi to bila najveća čestitka za petogodišnjicu nezavisnosti Kosovu.

On je napomenuo da je Egipat glavna karika sa nesvrstanim zemljama i zemljama arapskog sveta, koje su do sada bile uzdržane po tom pitanju i da bi ovo priznanje dovelo do još nekih i stvaranja takozvane kritične granice u UN.

  • 27.02.2013 09:01
    @100
    "...the General Assembly shall consider whether the applicant is a peace-loving State..."

    Dakle, ne može biti primljeno ni u kom slučaju. Tvoja sreća će morati da pričeka.
  • 100

    17.02.2013 20:09
    I Mali

    http://www.kosovothanksyou.com/

    Na proleće prijem u članstvo, i to sa Jeremićem kao predsedavajućim UN :)


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet