Severna Koreja zapretila Južnoj Koreji "konačnim uništenjem"

Severna Koreja zapretila je danas Južnoj Koreji "konačnim uništenjem" tokom debate na konferenciji Ujedinjenih nacija o razoružanju, rekavši da može da preduzme "drugi i treći korak" posle prošlonedeljne nuklearne probe.
Severna Koreja zapretila je danas Južnoj Koreji "konačnim uništenjem" tokom debate na konferenciji Ujedinjenih nacija o razoružanju, rekavši da može da preduzme "drugi i treći korak" posle prošlonedeljne nuklearne probe.

"Kako kaže izreka, novi okot štenadi nema strah od tigra. Nekorektno ponašanje Južne Koreje samo će dovesti do njenog konačnog uništenja", rekao je na sastanku severokorejski diplomata Đon Jong Rjong.

Bez posebnog spominjanja nuklearne probe, Đon je rekao da je Severna Koreja nedavno preduzela "odlučujuće korake za samoodbranu", koje je on opisao kao "snažnu protivakciju protiv stranih agresora".

"Ukoliko SAD preduzmu neprijateljski nastup prema NDR Koreji do krajnih granica i zakomplikuju situaciju, onda (Severna Koreja) neće imati druge mogućnosti nego da preduzme drugi i treći jači korak", rekao je on bez objašnjavanja.

Njegove reči izazvale su neposredne kritike od strane predstavnika drugih zemalja, uključujući Južne Koreje i Britanije, čija ambasadorka Džoana Adamson je rekla da je takav rečnik "potpuno neprikladan" i da razgovor sa Severnom Korejom ide u pogrešnom pravcu.

"Ne može biti dopušteno da mi imamo izjave koje se odnose na moguće uništenje jednog člana Ujedinjenih nacija", rekla je ona.

Američka ambasadorka Laura Kenedi rekla je da ona nalazi da je izjava predstavnika Severne Koreje duboko uznemirujuća.

"Ja sam posebno pogođena rečenicom 'najavljuju uništenje Republike Koreje' i nalazim da je takav rečnik potpuno neprikladan s ciljevima i nastojanjima koje ovo telo namerava da sledi", dodala je američka ambasadorka.

  • Novak

    19.02.2013 23:40
    ?
    OK, oterali smo Šarića, pohapsili Miškoviće... A šta sovim Đurićem gov*avim da radimo??? Lik i Partizanu jede 'lebac, pa još i Zekstra, Veterinarski zavod, i Novitet i ko zna šta već sve nema. Dosta je! Lika odmah u tvorza (neka mu natovare neku krivicu za vrat, ako nema, što sumnjam), a svu imovinu mu nacionalizovati. Pod hitno! Evoooo rrrešeeenjaaa!
  • R2D2

    19.02.2013 22:16
    @antifa
    Ludake sa severa, upravo Kina podrzava.
  • antifa

    19.02.2013 17:21
    ludaci
    treba im dati par vagona pirinča da se malo primire. Najgore je što kinezi nikada neće dozvoliti ujedinjenje dve koreje ako bi one posle bile orijentisane prema SAD. Zato bi južnjacima možda najpametnije bilo da se okrenu prema Kini, i da se konačno nekako otarase ovih ludaka sa severa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.