VIDEO: Obama u plamenu - novi antiamerički spot Severne Koreje

Predsednik SAD Barak Obama i američke trupe obavijeni su plamenom u novom antiameričkom video-klipu koji je Severna Koreja postavila na internet.
Predsednik SAD Barak Obama i američke trupe obavijeni su plamenom u novom antiameričkom video-klipu koji je Severna Koreja postavila na internet.

U video-klipu se za nuklearnu probu, koja je nedavno izvela Severna Koreja, krivica svaljuje na SAD i njeno neprijateljsko ponašanje.

Video-animacija postavljena je na Jutjub dve sedmice od prethodnog severnokorejskog klipa koji je prikazivao Njujork u plamenu posle napada projektilom sa nuklearnom bojevom glavom. Oba klipa je na Jutjub postavio Uriminzokiri, zvanični sajt Severne Koreje za širenje vesti i propagande.

Ta komunistička zemlja pod međunarodnim sankcijama objavila je seriju video-klipova na korejskom jeziku u kojima se tvrdi da je Pjongjang bio prinuđen da izvede nedavnu nuklearnu probu – zbog neprijateljskog ponašanja SAD.

Proba je izvedena 12. februara i izazvala je lavinu osuda u svetu.

"Naša nuklearna proba je na najvišem nivou uperena protiv američkog okupatora i ona je mera nuklearnog odvraćanja radi očuvanja našeg suvereniteta", glasi jedan od natpisa u poslednjem video-klipu.

Takođe se navodi da je "SAD praktično naveo Severnu Koreju da izvede dotični nuklearni test".

U video-klipu se može videti Obama kako maše i sprema se da održi govor naciji, dok u pozadini bukti plamen, sve jače i jače.

Klip se završava animiranom sekvencom detonacije atomske bombe u podzemnom bunkeru, što je propraćeno porukom: "Ceo svet sada posmatra – SAD mora da odgovori odmah".

Prethodni video-klip sa Njujorkom u plamenu morao je biti povučen, jer je otkriveno da je ta sekvenca ukradena iz video-igre "Call of duty".

SAD nastoji da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija uvede još strože sankcije Severnoj Koreji zbog nuklearne probe, treće koju je, u poslednjih sedam godina, izvela ta izolovana zemlja.

  • Bozidar

    20.02.2013 15:33
    lol, muzika iz Obliviona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.