Mere SAD protiv kineskih hakera

Obamina administracija saopštila je, posle najnovijih hakerskih napada za koje optužuje kinesku vojsku, da uvodi brojne nove mere u borbi protiv sajber krađe.

Obamina administracija saopštila je, posle najnovijih hakerskih napada za koje optužuje kinesku vojsku, da uvodi brojne nove mere u borbi protiv sajber krađe.

Vlada SAD je saopštila da se sve više širi ekonomska špijunaža, ne samo putem hakerskih napada, nego i regrutovanjem bivših zaposlenih u američkim kompanijama koji imaju informacije o njihovom poslovanju.

"Krađa poslovnih tajni preti američkim poslovima, podriva nacionalnu bezbednost i ugrožava bezbednost američke ekonomije. Ta dela takođe umanjuju izglede SAD za izvoz i ugrožavaju radna mesta", piše u izveštaju Bele kuće.

Američka kompanija za kompjutersku bezbednost "Mondijant" ove sedmice je optužila kinesku vojnu jedinicu u Šangaju da je godinama "hakovala" više od 140 američkih kompanija i krala njihove podatke. Kineska vlada odbacila je optužbe za hakerske krađe, izveštaj kompanije "Mondijant" proglasila pogrešnim i tvrdi da je u stvari Kina žrtva sajber-napada uglavnom iz SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet