Desetine hiljada Španaca protestuje zbog krize

Više desetina hiljada demonstranata izašlo je na ulice španskih gradova u znak protesta zbog ekonomske politike, političke korupcije, strogih mera štednje i privatizacije javnih službi.
Više desetina hiljada demonstranata izašlo je na ulice španskih gradova u znak protesta zbog ekonomske politike, političke korupcije, strogih mera štednje i privatizacije javnih službi.

Studenti, lekari, sindikalci, porodice, penzioneri, svi zajedno su učestvovali na ovim nenasilnim demonstracijama.

Pod vedrim i hladnim zimskim nebom, demonstranti iz različitih krajeva prestonice su se slili u subotu veče na Trg Neptun koji se nalazi između veoma čuvanog i zabarikadiranog parlamenta, hotela Ric i berze.

Oni su nosili parole na kojima se osuđuju i kresanja doprinosa za zdravstvo. Demonstranti su uzvikivali parole i zviždali, a policija je mirno stajala sa strane.

Demonstracije u Španiji su postale redovna pojava otkako je konzervativna vlada usvojila mere radi smanjenja budžetskog deficita, podseća agencija Rojters.

Španski premijer Marijano Rahoj uveo je najveća kresanja budžeta pokušavajući da ubedi investitore da Španija može da se izvuče iz krize bez međunarodne pomoći.

Međutim, sa više od polovine mladih koji su nezaposleni i sve većom stopom nezaposlenosti u zemlji, usvojene mere su samo zagrebale površinu problema budžetskog deficita za koji se očekuje da će biti udvostručen 2014, prenosi britanska agencija.

  • 24.02.2013 14:01
    PP su fašisti
    Živela Republika, pozdrav zastavi!
  • Aleksandar

    24.02.2013 13:45
    Ma sve se ovo radi da se uopste od drzava i vlada naprave nesposobne i drustvu nepotrebne institucije. Ista stvar i kod nas i u Grckoj, Sloveniji, Madjarskoj ... Novi svetski poredak i korporacija kao novo pleme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet