Sudan: 60 mrtvih u Darfuru

Šezdeset osoba ubijeno je u sukobima oko prava za kopanje rude koji su ponovo izbili između dva arapska plemena u Darfuru, u Sudanu.
Šezdeset osoba ubijeno je u sukobima oko prava za kopanje rude koji su ponovo izbili između dva arapska plemena u Darfuru, u Sudanu.

Sudanska državna novinska agencija je javila je da su današnje borbe bile najgore od prošlog meseca, kada je postignut sporazum o prekidu vatre. Borbe su izbile kada je jedna naoružana plemenska grupa napala oblast El-Sireaf u severnom Darfuru.

Sukobi u Darfuru traju od 2003, kada je počela oružana pobuna protiv vlade u Kartumu. Borbe povremeno izbijaju i između plemena te oblasti.

Prema podacima UN, više od 100 osoba je ubijeno, a više od 70.000 raseljeno zbog nedavanog plemneskog rata u Darfuru. Misija UN i Afričke Unije u Darfuru je u izveštaju iz prošlog meseca saopštila da je to bio rezltat borbi između plemena Abala i Beni Husein u Džabel Amiru, nalazištu zlata u Severnom Darfuru.

Podsetimo, u oružanom sukobu je pre nekoliko dana ubijeno oko 50 stanovnika ove oblasti, među kojima je bilo i žena i dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet