Pala cena nafte posle dogovora u SAD

Cene nafte danas su pale, nakon što su investitori ostvarili profit zbog dogovora u SAD o podizanju limita zaduživanja.

Cene nafte danas su pale, nakon što su investitori ostvarili profit zbog dogovora u SAD o podizanju limita zaduživanja.

I dalje je, međutim, prisutna bojazan da bi sporazum - koji produžava limit za zaduživanje američke vlade do 7. februara - mogao biti samo privremena mera i da bi problemi mogli isplivati u narednih nekoliko meseci, prenosi Frans pres.

Barel američke "lake" nafte za isporuku u novembru koštao je na Merkantilnoj berzi u Njujorku 102,17 dolara, odnosno 12 centi manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, dok je nafta tipa "brent" u Londonu pojeftinila za jedan cent na 110, 58 dolara za barel.

Prema rečima analitičara, pažnja će se sada preusmeriti na način na koji će se SAD izboriti sa štetom koju je uzrokovala delimična blokada vlade.

  • hau

    17.10.2013 09:48
    jes no
    ali će kod nas i dalje dizati cenu čorbe :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet