Zvezda je prvak Evrope, ali u broju dosuđenih penala

Crvena zvezda izvela je najviše jedanaesteraca u poslednje tri godine u Evropi, pokazuje statistika Fudbalske opservatorije CIES.
Zvezda je prvak Evrope, ali u broju dosuđenih penala
Foto: 021.rs
U deset ekipa sa najviše dosuđenih penala, nalaze se i Radnički iz Niša i Partizan, prenosi RTS.
 
Crveno-beli su u poslednje tri godine na 102 utakmice izveli čak 44 jedanaesterca. Zvezdi se penal svira na svaki 209 minuta, a fudbaleri srpskog šampiona imaju uspešnost od 79,5 odsto sa bele tačke.
 
Među deset ekipa kojima se najčešće sviraju penali nalaze se još dve ekipe: Radnički Niš i Partizan.
 
  
 
Radničkom je dosuđen 32, a Partizanu 31 penal u protekle tri sezone, što ih po broju jedanaesteraca svrstava na deobu drugog i trećeg mesta, ali se Radnički i Partizan nalaze na šestom i desetom mestu zbog intervala izvođenja, odnosno većeg razmaka između dosuđenih penala.
 
Među prvih 20 su i klubovi kao što su Lacio, Sporting, Benfik, Pari Sen Žermen, PAOK, Sampdoria, Olimpijakos...
 
U poljskom prvenstvu je dosuđeno najviše penala, potom sledi prvenstvo Ukrajine, a na trećem mestu nalazi se Superliga Srbije.
  • D

    15.06.2020 17:19
    Gori smo i od Severne Koreje
    Tako izgleda fudbal pod diktaturom. Sekta odlucuje o svemu.
    Smeje nam se ceo svet.
    Kuku sta uradise naprednjaci.
  • Miodrag

    15.06.2020 16:28
    Sve ””
    Kako bi drugacije osvajali titule?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.