Rasistički ispad na startu Superlige Srbije, sudija prekinuo meč, Voždovac se izvinio

Na prvom meču Superlige Srbije ove sezone viđen je rasistički ispad.
Rasistički ispad na startu Superlige Srbije, sudija prekinuo meč, Voždovac se izvinio
Foto: Pixabay
Navijači Voždovca "invalidi" su na gostovanju kod Čukaričkog na Banovom brdu vređali protivničkog napadača Normana Kempbela.
 
Oni su ispuštali majmunske krike svaki put kad je lopta bila kod njega.
 
Momak sa Jamajke stigao je letos na Banovo brdo posle perioda provedenog na pozajmici u Grafičaru, prenosi B92.
 
Glavni sudija Momčilo Marković je odmah prekinuo meč, posle čega je oficijelni spiker upozorio navijače Voždovca da prestanu sa vređanjem 21-godišnjeg fudbalera Brđana, pa je tek potom prvi deo ipak priveden kraju.
 
Kembel je odmah zamenjen na poluvremenu, dok su navijači Voždovca nastavili da prate utakmicu sa svojih mesta na tribini.
 
Fudbalski klub Voždovac uputio je večeras javno izvinjenje igraču Čukaričkog Normanu Kembelu, zbog rasističkih uvreda nekolicine navijača tog kluba.
 
"Klub kao nijedan drugi kako Voždovac zovemo poznat je kao porodičan klub sa izrazitim vrednostima koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja na bilo kojoj osnovi. Navijači Voždovca poznati su kao pravi simpatizeri fudbala, poštovaoci sporta i fer pleja i na taj ugled smo izrazito ponosni", navodi se u saopštenju.
 
"Ovim saopštenjem ograđujemo se od ponašanja kojem nema mesta na stadionima širom Srbije i kao klub borićemo se da se ovakvi ispadi ne povezuju sa institucijom kakva je Voždovac", zaključeno je u saopštenju.
 
Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na svom stadionu Voždovac sa 2:1, u meču prvog kola Super lige Srbije.
  • ST

    17.07.2021 08:52
    Za kavez,na godinu dana...
  • BB

    17.07.2021 08:23
    Samo bih ih istovario u Prizrenu, takvi svakako mastaju o Prizrenu svake godine.
  • Pawlle

    16.07.2021 23:11
    Ukinuti tudbal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).