Prosvetari insistiraju na povećanju koeficijenata

Predstavnici četiri sindikata prosvete insistirali su u razgovoru sa resornim ministrom Srđanom Verbićem na sistemskom povećanju koeficijenata i na jednokratnoj pomoći u januaru, saopšteno je iz Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS).
"Ministar je zamolio predstavnike sindikata i oni su se složili da napišu zajednički plan izmene koeficijenata, kako bi se odgovarajući zahtev uputio Vladi Srbije. Uskoro sledi sastanak rukovodstava četiri sindikata prosvete", kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik SRPS Slobodan Brajković.
 
Navodi se i da su sindikati bili jedinstveni u stavu da je projekat platnih razreda unapred propao.
 
"Ovako zamišljeni platni razredi (ukoliko ikada budu na snazi) ne bi ispravili nepravde u javnom sektoru, nego bi, na protiv, ozakonili postojeću disproporciju plata u javnom sektoru na više godina, suspendovali razne odredbe Zakona o radu i kolektivnih ugovora i obrazovanju nanele mnogo štete, a nikakvu korist. Stav sindikata je bio i da je obrazovanju potreban veći budžet, a način na koji će to biti ostvareno nije važan", piše u saopštenju.
 
Dodaje se i da je sastanak organizovalo Ministarstvo prosvete na zahtev četiri sindikata prosvete, a razlog je insistiranje sindikata da se hitno pristupi rešavanju materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju.
 
Autor: Tanjug/foto: Medija centar Beograd

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.