Darku Šariću suđenje iz početka zbog promene sudije

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para danas je formalno krenulo ispočetka zbog promene člana sudskog veća.
Sudija Vladimir Vučinić povučen je iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal (Specijalni sud) pa je novi član sudskog veća sudija Dragomir Gerasimović. Postupak je krenuo ubrzano, pa su se optuženi kratko izjasnili da ostaju pri ranijim odbranama.
 
Jedino je Nebojša Jestrović, koji se tereti da je bio glavni Šarićev operativac za pranje novca, odustao od nekih svedoka i predložio da se saslušaju drugi. On je odustao od predloga da se sasluša Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, protiv koga je u međuvremenu pokrenut postupak za odavnje policijskih tajni Šariću. Jestrović je odustao i od nekadašnjeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića, ali je predložio da se saslušaju nekadašnja ministarka pravde Snežana Malović i državni sekretar tog ministarstva Slobodan Homen.
 
Šarić, koji je letos prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, u ovom postupku se sa još 17 okrivljenih tereti za pranje oko 22 miliona evra.
 
Autor: Tanjug
  • Rajko

    15.01.2016 08:48
    Nemam reci da opisem sta osecam prema toj advokatskoj profesiji i sve vecem broju slucajeva u kojima zastupaju i na kraju i oslobadjaju kriminalce, ubice, dilere, silovatelje ..
    Pogotovu kada se zna da recimo neki advokati su specijalisti za saobracajne prekrsaje i da znaju kako da izvrdaju zakon ili kako da dovedu do ludila nase "posteno" pravosudje i to bez ikakvih posledica po svoju karijeru ...

    Ne moze neko da mi kaze da je korupcija zbog toga sto su plate male, korupcija je prisutna zato sto su ljudi losi i spremni da se prodaju za 50evra, iako znaju da ce neko stradati zbog toga ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.