Oprez za volanom

Temperature u Srbiji će i danas biti više u odnosu na prosek za ovo doba godine što će usloviti dobru vidljivost i prohodnost puteva, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa zbog magle i poledice u jutarnjim i večernjim satima.
Trenutno je u Srbiji pretežno oblačno i vetrovito, u pojedinim delovima zemlje očekuje se kiša, koja će prestati da pada u toku popodneva, kada će doći do razvedravanja.
 
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila. Na autoputevima u Srbiji kolovoz je suv i, ponegde, delimično vlažan, a snega nema, kao i na državnim putevima prvog prioriteta.
 
Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice, Zaječara, Kruševca, Ivanjice.
 
Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Požege, Ivanjice.
 
Ostali prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, navodi se u saopštenju JP "Putevi Srbije". JKP "Parking servis" tokom obeležavanja Dana državnosti Srbije, u ponedeljak i utorak, 15. i 16. februara, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.
 
JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojećeg praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.
 
Iz "Puteva Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.
 
AMSS podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija