RIK: Jedinstvena ruska stranka falsifikovala potpise

Republička izborna komisija je objavila da je Jedinstvena ruska stranka falsifikovala potpise za izbornu listu.

MUP je utvrdio da su na 4.834 izjave birača otisci overe napravljeni kompjuterskim štampačem.

RIK je, ipak, u skladu sa zakonom morao da predloži toj stranci da ispravi pomenuti nedostatak za izbornu listu Jedinstvena ruska stranka - Zoran Marić, iako je reč o krivičnom delu i, kako su članovi RIK-a kazali, "velikoj sramoti". Naloženo je da ta lista dostavi najmanje 5.475 valjano overenih izjava birača.

Đurđević je rekao da je ta stranka dostavila 12.125 potpisa 8. marta u 23.32 časa, ali da je uvidom u materijal tokom provere posumnjano u originalnost otiska pečata overe Osnovnog suda u Šapcu. Utvrđeno je da postoji 4.845 spornih izjava birača, pa je obavešten MUP i izjave su poslate na veštačenje autentičnosti otisaka pečata overe. Utvrđeno je da za šest izjava da nisu pravno valjane, odnosno da nije bilo potpisa birača, potpisa overitelja ili pečata overitelja.

Takođe je utvrđeno da 637 lica nije upisano u jedinstveni birački spisak, da su 1.583 lica podržala neku od prethodnih izbornih lista, da za jedno lice nije bilo moguće izvršiti proveru zbog neispravnog upisanog jedinstvenog matičnog broja građana.

Uprava kriminalističke policije je utvrdila da su za 4.834 izjava otisci napravljeni na nekom od kompjuterskih štampača. Članovi RIK-a kažu da je reč o primitivnim falsifikatima i da je sramota da je neko tako postupio sa tom institucijom.

Autor: agencije

  • Sremčina

    10.04.2016 09:34
    Kako stvari stoje, Treća Srbija koja ima oko 300 simpatizera i Vladan Glišić koji ima još manje uspeli su preko noći da prikupe 10.000 potpisa za novu listu i da ispoštuju kompleksnu proceduru za overu potpisa i to sve bez prisustva građana!

    A jel!?
  • Nebojsa iz Beograda

    10.04.2016 08:45
    I Treca Srbija, ali oni su nasi pa je to onda ok
  • sudski overuvac

    10.04.2016 08:37
    @
    Sada da se utvrdi i kazne sudski overivaci koji su ucestvovali u ovoj podmetcini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija