Poziv penzionerima za besplatan odlazak u banju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije pozvao je danas penzionere da se u roku od 15 dana jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika čije su penzije za februar 2016. godine manje od 23.463 dinara, koji nemaju druga lična primanja i nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Za društveni standard penzionera Fond PIO je u 2016. godini obezbedio 360,96 miliona dinara, što je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a najveći deo 93,3 odsto, namenjen je za besplatnu rehabilitaciju u banjama.

Procene su da će na rehabilitaciju otići oko 12.000 penzionera.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.