Švercovali stare novčiće

Na graničnom prelazu Horgoš danas je sprečen pokušaj krijumčarenja šest starih novčića, čija će vrednost biti utvrđena nakon veštačenja.

Kako je saopštila Uprava carina, reč je o pet američkih i jednom meksičkom novčiću, mahom s kraja 19. veka.

Tokom redovne carinske kontrole na ulazu u Srbiju, u traku koja je predviđena za one koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, pristigao je i 36-godišnji srpski državljanin kao suvozač u automobilu "fiat punto" sa ZOLL registarskim oznakama.

I vozač i suvozač su tom prilikom izjavili da putuju iz Nemačke ka Vranju i da imaju da prijave samo auto, pošto žele da ga uvezu u Srbiju.

Međutim, nakon detaljne kontrole automobila i ličnog pretresa, kod suvozača je u gornjem unutrašnjem džepu jakne pronađeno šest metalnih novčića srebrne boje.

Autor: Tanjug

  • zivan

    16.04.2016 08:29
    Nas dinar nissta ne vredi, pa ljudi hteli da ovde ubace i malog vrednijeg, makar i numizmaticckog, novca...687

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.