Ljajić: Pregovaramo sa turističkim agencijama oko nejednakog kursa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da se vode razgovori sa turističkim agencijama o obračunavanju kursa za aranžmane.

Na konstataciju novinara sa agencije obračunavaju kurs evra na 126, a u menjačnicama je 120, Ljajić je kazao da je to konstantan problem iz godine u godinu.

"Mi nastojimo da rešimo taj problem sa agencijama, i to tako da agencije ne trpe štetu, ali ne mogu ni da zarađuju na uštrb turista, odnosno kupaca", poručio je Ljajić. On je najavio da će se razgovori sa agencijama nastaviti narednih dana.

"Ako bude potrebno pojačaćemo inspekcijske kontrole i vršiti nadzor sa ciljem da se taj problem reši", zaključio je ministar.

Autor: Tanjug

Foto: Media centar Beograd

  • Milica

    19.04.2016 21:28
    A sto drzva i nbs ne propisu nov zakon...da agencije mogu da primaju evre ili da menjacnice mogu da rade platni promet sa inostranstvom...tada agencije ne bi kupovale evre od banaka koje su monopolisti i jednostavno im se moze, a banke naplacuju apsolutno sve-od provizije za konverziju din u eur,svift,provizija na promet, kupuje se evro po prodajnom kursu a ne po srednjem nbs i zao mi je ali to sve mora da se plati i to neko mora da plati. Ako su gospoda sa diplomama toliko za to da se racuna srednji kurs nbs, zasto ne omoguce pravnim licima kupovinu evra po tom kursu?
    Lako je biti pametan preko tudje grbace.
  • DjakoN

    19.04.2016 12:43
    tuga...
    Bas me cudi da ne mozete da resite taj problem,a imate toliko ministara sa diplomama a ne mogu da rese ni jedan problem.
  • Smrdija

    19.04.2016 10:23
    Kaze veliki borac za preletanje i fotelju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija