Otvoren Klub za traženje posla ugroženim grupama

U Prokuplju je otvoren Klub za traženje posla ugroženim društvenim grupama, koji je u zgradi Radničkog univerziteta, gde se uglavnom za radnička zanimanja školuju Romi iz te opštine.
Klub će omogućiti socijalno ugrozenim da steknu veštine i znanja potrebne za aktivno traženje posla. Takođe, pomoći će im da odrede svoje profesionalne ciljeve i informišu se o slobodnim radnim mestima.
 
To je rezultat Sporazuma Nacionalne službe za zapošljavanje iz Kragujevca i Opštine Prokuplje u okviru projekta "Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama", koji se sprovodi uz podršku delegacije EU u Srbiji.
 
Elektronsku i kancelarijsku opremu i njeno održavanje u narednih 12 meseci, dok traje projekat, obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje, koja će izabrati ljude za obuku sa evidencije nezaposlenih.
 
Klub će voditi filijala NSZ u Prokuplju, a plate zaposlenih finansiraće se iz budžeta projekta. Opština Prokuplje obezbedila je prostor za Klub, a preuzela je i obavezu da obezbedi zaradu za zaposlenog i nakon završetka projekta.
 
Autor: Beta 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.