Krivične prijave za lažiranje izbornih lista u Tužilaštvu

Povodom sumnji da je bilo falsifikovanja određenog broja izjava građana na izbornim listama, policija je podnela više krivičnih prijava, koje su danas stigle u Tužilaštvo.

Povodom sumnji da je bilo falsifikovanja određenog broja izjava građana na izbornim listama, policija je podnela više krivičnih prijava, koje su danas stigle u Tužilaštvo.

Krivične prijave za krivično delo falsifikovanje isprave su podnete protiv Zorana Marića i Nikole Jeličića, rekla je portparolka tužilaštva Leposava Vujanović.

Marić je lider Jedinstvene ruske stranke, koja je nakon otkrivanja nepravilnosti povukla kandidaturu, dok je Jeličić član Republikanske stranke.

Vujanović je dodala da su zbog umešanosti u falsifikovanje izjava krivične prijave podnete i protiv Dragana Cvetkovića, Nataše Tošić, Jelene Pejović, Slavice Đurović i Marine Miličević.

U toku predizbornog procesa tužilaštvo je dalo je nalog policiji za prikupljanje obaveštenja povodom sumnji Republičke izborne komisije u autentičnost određenog broja izjava građana na listama Jedinstvene ruske stranke (JRS) i Republikanske stranke, a za koje postoji sumnja da su falsifikovani.

Grafološko veštačenje Nacionalnog kriminalističkog centra utvrdilo je da je određeni broj izjava građana bio falsifikovan.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.