Cesid: Nismo kalkulisali

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je da ta organizacija u izbornoj noći nije izašla sa lošom procenom rezultata parlamentarnih izbora i da nema osnova da bude optužena za kalkulisanje.

"Vi i danas možete proveriti našu procenu kada smo prikupili naš uzorak, najveća razlika je 0,65 odsto, naša greška nije veća od 0,3 odsto", naveo je Klačar za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, Cesid ovog puta nije, kao ranije, čekao da se prikupi ceo uzorak, nego je objavljivao rezultate na svakih 15 minuta, jer su, kako kaže, znali da će prebrojavanje glasova biti sporo i da finalnu procenu neće moći da objave pre 22:30 sati.

Neki od razloga za takvu organizaciju izborne noći u Cesidu su, kaže Klačar, i to što su sva istraživanja pokazivala da će pet lista biti na granici cenzusa, ali pre svega da bi izbegli spekulacije da Cesid nesto krije ili kalkuliše.

On odbacuje kao besmislene optužbe da je Cesid politički kalkulisao objavljivanjem preliminarnih razultata jer, kako je rekao, oni nikako ne mogu da utiču na izborne rezultate stranaka.

Autor: N1

Foto: Media centar Beograd

  • SRAMOTA!

    27.04.2016 21:07
    Sramota! Izneverili ste narod!
  • Dragan

    27.04.2016 15:34
    0.3% ?
    Odlično znamo, ko finansira CESID, u normalnoj i neokupiranoj državi ne bi imali pristup podacima pa ne bi ni mogli da manipulišete njima.
    Krenuli ste đonom, dva sata ste držali podatke tipa SNS 56% i DJB 2.5% a sada "naša greška nije preko 0.3%".
  • skep

    27.04.2016 13:27
    Možda niste kalkulisali, ali zdravorazumski filter svakako je ostao isključen kad ste u jednom momentu procenili da je u Vojvodini SVM osvojio 25% glasova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.