FOTO: Nekoliko hiljada ljudi na protestu opozicije u Beogradu

Nekoliko hiljada građana podržalo je danas opozicione stranke na protestu ispred stare zgrade Skupštine u Ulici kralja Milana, u kojoj su prostorije Republičke izborne komisije, zbog sumnje u izbornu krađu.
Lideri opozicionih stranaka su ponovili da su izbori pokradeni, zatražili ostavke predsednika RIK-a i direktora Zavoda za statistiku i obećali građanima da će se boriti za svaki njihov glas.
 
Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić okupljenima je poručio da ako jedan čovek nije slobodan u Srbiji, onda niko nije slobodan.
 
"Poručujemo Vučiću, Nikoliću, Babiću, Rističeviću da su cenzus prošli i koalicija DSS-Dveri i SDS-LDP-LSV i sve stranke koje su na bini zato što su to građani hteli, a ne zato što je to hteo RIK ili Vučić", rekao je Pajtić. On je podsetio da je u nedelju uveče čuo da je namera vlasti da ispod cenzusa spusti te dve liste, ali i listu pokreta Dosta je bilo, zbog čega je pozvao lidere tih stranaka nakon čega su odlučili da idu u RIK i da se bore za svaki glas.
 
Lider pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da je juče ujutru bio vinovnik incidenta koji se desio u podrumu RIK i da je u ime cele opozicije rekao ono što bi svako ko drži do morala rekao.
 
"Neće SNS određivati rezultate izbora, već građani Srbije. Jasno je da oni žele da obore ispod cenzusa još neke liste, da ukradu mandate i da ih pripišu sebi i tako imaju komotniju većinu. Neće moći, gospodo naprednjaci", rekao je Obradović.
 
Predsednik Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da će opozicione partije na ponovljenim parlamentarnim izborima na 15 biračkih mesta u sredu, 4. maja, nastupiti zajedno i da će nadgledati sva izborna mesta.
 
"U sredu ćemo nadgledati sva izborna mesta i sprečiti da se građani zastrašuju. Sreda će pokazati prave rezultate izbora", rekao je Radulović.
 
Autor: Beta, 021, N1; Foto: Tanja Valič (Tanjug), B92
  • Meštanin

    03.05.2016 16:20
    Ponovljene poruke
    Fw: Izbegavanje kontrole
    "Zbog čega se listići ne štampaju sa serijskim brojem?
    Ako bi se tačno znao broj serije na nekom glasačkom mestu, teško da bi mogli varati.
    Nema opravdanja za tehniku, svaka štamparija to ima."

    Fw: Lane
    "A gde je Canak na mitingu?? Eeee Canak nece da talaasa jer se nada siroce da ce ga SNS prigrliti. Sad vam je valjda jasno ko je g din Canak i njegova saka biraca. Svestan je da za 4 godine nece imati biraca ni ta statisticku gresku. Kakvo razocaranje!!.."

    Žao mi je glasova koje sam godinama davao Čanku. Vojvodina da, ali ne u rukama Lige.
  • neko

    03.05.2016 00:40
    DSS:_DVERI 100% ulaze u Parlament
  • Mark Tvejn

    01.05.2016 00:44
    Kad bi glasanje imalo vrednost odavno bi ga zabranili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.