Moguća izlivanja na bujičnim vodotokovima

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da je zbog obilnih padavina moguć porast vodostoja na više reka kao i manja lokalna izlivanja na bujičnim vodotokovima.
"Večeras, tokom noći i sutra u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje se od 20 do 50 milimetara kiše, lokalno i više, naročito na istoku", naveo je RHMZ.
 
Na Kolubari s pritokama, Jadru, gornjim tokovima Južne Morave (Jablanici, Veternici, Vlasini, Toplici, Nišavi i Pustoj), vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od danas do 4. maja sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava.
 
Umeren i veći porast vodostaja prognoziran je i na gornjim tokovima Zapadne Morave sa pritokama (Ibru, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, Čemernici), kao i Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku. "Na bujičnim vodotokovima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja", naveo je RHMZ.
 
Za sredu, 4. maj prognozirano je postepeno slablјenje padavina.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija