Na crno nude lažne dijetetske suplemente

Najbolje tablete za mršavljenje. Najefikasniji proteinski šejkovi od kojih mišiću bujaju... Internet je preplavljen oglasima koji nude različite dijetetske suplemente, a prednjače oni namenjeni sportistima.

Istraživanjem samo 17 stranica "Fejsbuka", koje je uradio jedan od zvaničnih distributera, otkriveno je da se nudi čak 3.020 neregistrovanih suplementa, da je vrednost robe za koju se ne zna gde je uskladištena skoro osam milijardi dinara, a da su prodavci izbegli plaćanje 132 miliona dinara za registraciju proizvoda.

Kupovinom proizvoda koji nisu upisani u bazu podataka Ministarstva zdravlja, napominju u Privrednoj komori Srbije, potrošači rizikuju svoje zdravlje.

"Prodaja dijetetskih suplementa je slobodna. Ne prodaju se samo u apotekama, već u radnjama, u teretanama, fitnes centrima, a ciljna grupa je izrazito velika.  Više od 60 odsto ponude na nelegalnim sajtovima su proizvodi koji nisu u regularnom prometu. Građanima Srbije je na ovaj način pružena mogućnost kupovine neproverenih dodataka ishrani, legalnim distributerima onemogućeno je da rade i žive od svog rada, a država je na ime neplaćenog poreza oštećena za više stotina miliona dinara", ističe za "Novosti" sekretarka Udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS Mirjana Vučićević.

Problem nisu samo dijetetski suplementi. U Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Odseku za suzbijanje kriminala u oblasti intelektualne svojine, upozoravaju da je elektronska prodaja bez prave kontrole.

Više o ovome možete pročitati na sajtu Novosti.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.