V.d. direktor EPS-a smenio pola borda direktora

Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije, nakon dolaska na ovu funkciju odlučio je da smeni polovinu članova borda direktora.
Iako je dobio fotelju samo vršioca dužnosti, on je zamenio trojicu od sedam najvećih funkcionera EPS i na taj način uklonio kadrove bivšeg direktora Aleksandra Obradovića. Reč je o najbitnijim sektorima u preduzeću - proizvodnji i finansijama. 
 
Čim je Grčić stupio na funkciju, smenio je Aleksandra Surlu, zaduženog za finansije, a poslednji koji je smenjen jeste izvršni direktor za proizvodnju energije Dragan Jovanović. Mesto je izgubila i Zorana Stojković, zbog, kako nezvanično saznaju Novosti, lošeg odnosa i problema sa sindikatima.
 
Da se Grčić pozabavio prekrajanjem celog time, potvrdio je i predsednik Nadzornog odbora EPS Branko Kovačević.
 
"Nadzorni odbor imenuje članove borda direktora, ali na predlog generalnog direktora. Iako je Grčić vršilac dužnosti, odobrili smo mu da imenuje funkcionere, jer on treba da vodi te direktora, kao i da odgovara za svoj rad materijalno i krivično. Mene je postavila Vlada Srbije samo da nadzirem, sa ostalim kolegama iz Odbora, rad direktora, ali Grčić ima odrešene ruke", poručio je Kovačević.
 
Milorad Grčić, nekada na čelu "Kolubare", moći će da bude v.d. direktora najduže godinu dana, a nije poznato da li se prijavio na konkurs za direktora.
 
Inače, na javni poziv za prvog čoveka EPS prijavio se mali broj kandidata, svega 15, dok je na prethodnom konkursu bilo zainteresovano njih 70. Konkurs je objavljen 23. marta, a mesec dana je bio rok za podnošenje prijava.
 
Ceo tekst možete pročitati na sajtu Novosti.rs.
  • NS

    13.05.2016 14:25
    Samo privatizovati taj paradrzavni javasluk!
  • nervirach

    13.05.2016 13:07
    A Tika? Onaj vas direktor bez diplome sto se leti voza svaki dan jahtom po Dunavu. Ima se moze se. Sta kazu, kilovat jeftin?
  • krme

    13.05.2016 11:39
    Ko je direktor za pecenjaru ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.