Tači: Kosovo nastavlja dijalog sa Beogradom, formiraćemo ZSO

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je tokom sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom, kao i da će ojačati borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Tači je rekao i da je 2016. evropska godina za Kosovo i jaka osnova za, kako je rekao, državu, čemu je pored ostalog doprinelo usvajanje i sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

On je kazao da je najveći uspeh bio i ispunjavanje svih uslova za liberalizaciju viza i obećao da će Kosovo ispuniti i preostale uslove za to, kao što su formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom i ratifikacija demarkacije granice sa Crnom Gorom.

"Ovo su pozitivni dani za Kosovo i što se tiče učlanjenja naše države u UEFA i FIFA, stoga što se dešavaju važni koraci za evropsku budućnost i integraciju Kosova u svim međunarodnim institucijama", naveo je Tači.

Na sastanku sa delegacijom EP za jugoistočnu Evropu, na čijem čelu je bio poslanik Tonino Picula, bilo je reči i o pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, a Tači je rekao da Kosovo tim zemljama "pruža dodatne argumente da to učine".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija