Putnici će tužiti Er Srbiju zbog dva prekida leta

Putnici aviona kompanije "Er Srbija" na relaciji Istanbul - Beograd kojima je let dva puta prekinut zbog kvara aviona, najavili su tužbu protiv aviokompanije.

Naveli su da će to učiniti jer im troškovi smeštaja tokom prekida putovanja neće biti nadoknađeni.

Putnici aviona koji je u nedelju trebalo da krene i stigne u Beograd smešteni su u hotel u blizini istanbulskog aerodroma, ali da im je rečeno da neće dobiti nadoknadu troška smeštaja. Prema rečima novinara RTV Dušana Krstića koji je bio jedan od tih putnika, avion je u međuvremenu, nakon dva pokušaja, ipak stigao do beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

"Er Srbija" je u nedelju popodne u saopštenju navela da joj je prioritet bezbednost i poštovanje propisa, i izvinila se putnicima na letu iz Istanbula.

Avion je sa istanbulskog aerodroma prvi put poleteo u nedelju u 15 časova, ali se ubrzo vratio zbog kvara. Nakon toga, putnici su prebačeni u hotel, jer je novi let bio zakazan ponedeljak ujutru.

  • Edi

    17.05.2016 12:39
    Nemojte biti naivni ja putujem stalno po svijetu. Samo na Istanbulskom sa nasim prevoznikom sam imao isti slucaj jer oni se uvek izvlace na "tehnicki kvar" sto nije istina. Istina je ta, da kad nema dovoljno putnika avionu se NE isplati da uopste poleti nego cekaju sledeci dan na kojem je itako rezervirano barem jos toliko putnika. Ja sam se prituzio odmah izadjete van terminala na ulazni dio potraazite reklamacije i zahtevate da odmah isti dan srede let kako god znaju.
    Znaci onaj moment kad pristanete da idete u hotel i potpisete oni su vam duzni sve platiti: od prevoza do hotela i nazad, hranu i smestaj. Nista vi nikad nemorate da platite. PO drugoj strani odbijte ako imate kao ja hitne slucajeve putovanja navedite da zurite da morate ici bez odlaganja. Ja sam imao let Istanbul Beograd i kao neide avion zbog snega...a 220 drugih aviona idu u zasnezenu Canadu za 2 metra snega...lazi. Znaci izasao sam sredili su mi karte: Isti dan kasnije: Istanbul Milano Malpensa pa onda Malpensa Linate Linate Rim Rim Beograd ali sam dosao isti dan. Uopste nikada nemojte pristati na Hotel ako Ne zelite. Etihad ili Serbiaair je duzna da vam obezbedi let gde zelite samo naprave se ludi, kad pocnete da panicarite, da se ljutite odmah zamene ljude na salteru kao dodju drugi, oni neznaju sta ste se dogovarali, sve ovo su farse na Istanbuslkom aerodromu. Pazite se da ne govorim o Rayan air to je tek mafija. Prevaranti. Kasne namerno da nemozes uhvatiti drugi let imali smo 3 leta sa njima.
  • verige

    17.05.2016 10:49
    Er Srbija
    Mozda su sigurni da ih nijedan sud nece osditi, 801inace je uobicajeno da preniciste u slucaju kao ovaj placa avio kompanija a ne putnici.
  • podbarac

    17.05.2016 10:05
    trt
    samo tako , lekše da su dali za smeštaj , prave se mutavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.