Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Bogićevića

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika koncerna "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića iz Šapca i još šestoro okrivljenih kojom se terete za nezakonito odobravanje i korišćenje 42 kredita Privredne banke Beograd AD Bogićevićevoj kompaniji.

Ovom odlukom, optužnica je stupila na pravnu snagu, pa bi sada Specijalni sud trebalo da zakaže početak suđenja. Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da je taj sud odbio žalbe odbrane i potvrdio rešenje prvostepenog suda kojim je potvrđena optužnica.

U obrazloženju Apelacionog suda se pored ostalog navodi da je prvostepeni sud u svom rešenju naveo razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze, na osnovu kojih je izveo zaključak o postojanju opravdane sumnje da su okrviljeni i to svaki ponaosob izvršili krivično delo koje im je stavljen na teret.

Optužžnicom Tužžilaštva za organizovani kriminal, osim Bogicevića, obuhvaćeni su i predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandra Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zatim zamenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor koncerna „Farmakom MB Olivera Đordević. Optužžnica je, kako je ranije saopštilo tužžilaštvo, podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica kojim je "Farmakomu MB" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 3.943.733.588,33 dinara.

Bogićević je bio uhapšen u novembru 2014, a i u pritvoru je proveo šest meseci, posle čega je u junu prošle godine prebačen u kućni pritvor koji mu je ukinut 6. novembra uz zabranu napuštanja boravišta, tako da se sada brani sa slobode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.