Željko Mitrović: Pink državi vratio sav novac

Vlasnik TV Pinka, Željko Mitrović, saopštio je da ta medijska kuća na današnji dan ne duguje nijedan evro ni bankama, ni drugim finansijskim institicijama, uključujući i Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

Komercijalni revolving kredit koji je Pink imao u AOFI od 3,9 miliona evra, kako je objavio dnevni list Danas, u celosti sa pripadajućim kamatama vrećen je 23. marta 2016. godine, saopštio je Mitrović.

"Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom 'Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra', ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivačkim profilima između vaše novine i naše televizije", naveo je vlasnik Pinka u saopštenju.

On tvrdi da televizija Pink od svog postojanja nije dobila nijednu donaciju ili bespovratna sredstva od države i dodao da ta televizija nije ostala dužna nijednoj banci ili finansijskoj instituciji.

"Pink grupa koju čine Pink international company u čijem sastavu je televizija Pink, Air Pink i City records, su samo u 2015.godini ostvarili prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala preko 8 miliona evra u prošloj godini", saopštio je Mitrović, ističući da je Pink grupa u budžet Republike Srbije uplatila preko 10 miliona evra na osnovu poreza i obaveza po zaposlenima.

Podsetimo, list "Danas" je objavio istraživanje CINS-a o tome kako je država televiziju Pink pomogla sa skoro četiri miliona evra.

  • Čeda

    31.05.2016 20:53
    Na "narodnjacima" se obogatio, a normalnu emisiju o poljoprivredi nema, osim ako "farmu" ne svrstava u taj žanr. 90ih je imao najbolje filmove na svom kanalu, e sad to što je bilo nelegalno prikazivanje......toliko o poštenju i legalnosti.
  • sdragan

    31.05.2016 11:00
    Kakav lazov...
    Kaze da su u 2015 ostvarili 8 miliona eura a te godine su bili osam puta u blokadi???
    Meni to zaista nije jasno...
    Inace po hronologiji dogadjaja se tacno vidi da Pink ima problema sda novcem dok se nisu dogovorili da postanu javni servis AV-a koji se ne skida sa pinka...
    Evo link sa ukupnim trajanjima blokada i datumima:
    http://www.nbs.rs/rir_pn/pn_rir.html.jsp?type=pn_results&lang=SER_CIR&konverzija=yes
  • igor

    31.05.2016 11:00
    baba jula
    poslala baba Jula novce iz Rusije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.