SPS verovatno ulazi u Vladu Srbije

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da će ta stranka verovatno biti deo nove Vlade Srbije.

"Mislim da je SPS bliže da svojim kadrovskim potencijalom da podršku mandataru (Aleksandru) Vučiću, nego situaciji u kojoj bi bio van Vlade", rekao je Ružić u intervjuu za NIN. On je dodao da predsednik SPS Ivica Dačić ne zna da li će biti ministar i da "neće biti siguran do onog momenta kada se Vlada bude formirala, odnosno kada Vučić bude rekao ko su njegovi resorni ministri".

Ružić je rekao i da se do sada nije razgovaralo o personalnim kadrovskim rešnjima, već o Vladi i Srbiji. "Ko će biti protagonsta pored gospodina Vučića, građani će saznati krajem juna", rekao je Ružić.

Stefanović: SPS opozicija u Vladi

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da jedinstvo treba da bude temelj nove Vlade, a da je "sasvim očigledno" da Socijalistička partija Srbije to ne razume ili ne želi da razume. Šta god od ta dva bilo, buduća Vlada bi se sa SPS, kao koalicionim partnerom u donošenju odluka i sprovođenju programa, suočavala sa unutrašnjom opozicijom, ocenio je Stefanović u saopštenju.

On smatra da je "za očekivati" da kada se budu donosile neke teške odluke ili suprotstavljalo pritiscima na Srbiju, pojavi neko iz tih redova ko bi svojim stavom bio na potpuno suprotnoj strani od Vlade, ostavljajući dovoljno prostora da javnost razmišlja da li je to stvarni, a tobože prikriveni stav SPS.

Prema njegovim rečima, Vlada bi na taj način umanjila svoju snagu, a građani Srbije ne bi dobili ništa. Ne možete imati ministre, a raditi protiv programa premijera, ocenio je Stefanović i zaključio da SPS može da se ponaša kako god želi, ali da je pošteno da to onda radi u opoziciji.

  • Ilija

    02.06.2016 15:42
    ilijafilipovic@gmail.com
    Dobra odluka Vučića, samo što bih ja tražio da Ružić ne bude sastavni deo te vlade. Očima ne mogu da ga vidim.
  • Sladjana

    02.06.2016 15:37
    licemer
    Ružić je poslednji SPS-ovac,koji bi trebao da očekuje učešće u Vladi,zahvaljujući sopstvenom antagonizmu prema naprednjacima i Vučiću!
  • tasa

    02.06.2016 15:34
    ...
    Ružić jako želi neku fotelju ali sigurno je neće dobiti,iako SPS možda uđe u Vladu Ružić svakako neće biti deo nje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija