Sanda Rašković Ivić više neće biti na čelu DSS-a

Sanda Rašković Ivić neće se ponovo kandidovati za predsednika DSS na vanrednim izborima iduće godine, a za svog naslednika predložiće Miloša Jovanovića, nekadašnjeg funkcionera te stranke.

Liderka DSS je to potpuno otvoreno najavila i na sednici Glavnog odbora stranke proteklog vikenda.

Ona je svoje političke namere potvrdila.

"Tačno je, svoje saborce sam upoznala sa željom da se na narednim stranačkim izborima, verovatno krajem godine, ne kandidujem. Imam 60 godina i vreme je da neko iz srednje generacije mladih političara preuzme rukovođenje. Ispunila sam cilj koji sam zacrtala, DSS je konsolidovana i ponovo je u parlamentu", rekla je Rašković Ivić.

Jovanović bi trebalo da se ponovo aktivira u vrhu DSS i to najverovatnije kao zamenik predsednika stranke i glavni politički savetnik aktuelne liderke.

U rukovodstvu DSS postoji gotovo opšta saglasnost da upravo on nasledi Rašković Ivić na čelu stranke i da od naredne skupštine postane novi lider, tako da će imati i najviše šansi.

  • nss

    08.06.2016 16:45
    nss
    manipulatorka...smestila svoju zadnjicu i sad mirna
  • Бивши члан

    08.06.2016 09:32
    хаха
    Ти вратила странку у парламент!? Једва прешли цензус и то захваљујући Дверима,заборавила си Војводину и скоро све локалне самоуправе где вас нигде нема....Путуј игумане..
  • Biba

    08.06.2016 07:41
    Isto kao i Kostunica - non stop pricao o ustavu dok nije kao zaposleni u stranci ostvario pravo na starosnu penziju. Tako i Sanda, racuna sada cu biti 4 godine poslanik, pa onda i ja u penziju. Nju stranka i ne interesuje, njen je cilj bio da sebe zbrine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija