Grad kupuje dva preduzeća u stečaju

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, najavio je da će Grad uskoro kupiti dva preduzeća u stečaju - "Putogradnju" i MIP, kako bi njihov poslovni prostor ponudio u zakup investitorima.
To bi bio nastavak projekta lokalne samouprave koji obuhvata revitalizaciju stare industrijske zone, u kojoj su nekad radila brojna uspešna preduzeća i u kojoj već postoji kompletna infrastruktura.
 
- Prošlo je vreme kad su investitori ovde dolazili i sami se snalazili. Cilj nam je da im ponudimo već gotov poslovni prostor, kako bi oni ovde otvorili radna mesta. Već smo imali posete pojedinih investitora, a još neki su nam se najavili - rekao je Spasović.
 
Grad je prethodno, početkom novembra prošle godine, kupio Fabriku šećera u stečaju, čija procenjena vrednost iznosi 1,45 milijarde dinara. Za nju je platio 301 milion dinara i tako postao vlasnik 22 hektara zemljišta i 56.000 kvadrata građevinskih objekata. Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada, Spasović je najavio da će Grad uputiti ponudu za kupovinu "Putogradnje".
 
- Uz Fabriku šećera kupujemo i "Putogradnju" i Mesnu industriju Požarevac, jer nam je plan da za domaće i strane investitore imamo spremno oko 50 hektara zemljišta i objekata - izjavio je Spasović.
 
Opširnije čitajte u tekstu Večernjih novosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija