Železnice Srbije zbog Beograda na vodi izmeštaju teretni saobraćaj iz centra

Teretni železnički saobraćaj će zbog projekta "Beograd na vodi" narednih dana u potpunosti biti izmešteni sa prostora Savskog amfiteatra na novu lokaciju preko Makiša, najavile su danas Železnice Srbije.

Prvi teretni voz za potrebe "Železničkog integralnog transporta" već početkom naredne sedmice saobraćaće preko Makiša, izjavio je generalni direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić.

Odlaskom poslednjeg teretnog voza za Rijeku, od juče, 9. juna, zvanično je prestala da radi železnička stanica "Beograd Spoljna" koja je bila sastavni deo Glavne železničke stanice u Beogradu, u kojoj se odvijao teretni železnički saobraćaj. Dan ranije, 8. juna, Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe "Srbija Kargo" izdalo je "transportno ograničenje", na osnovu kojeg je stanica "Beograd Spoljna" prestala da prihvata i otprema teretne železničke kompozicije.
   
Time je, posle skoro veka postojanja, stanica "Beograd Spoljna" prestaje da opslužuje železnički teretni saobraćaj u centru glavnog grada, navodi se u saopštenju.

U prethodnih petnaestak dana, radnici "Infrastrukture železnice Srbije" su u stanici "Beograd Spoljna" demontirali oko kilometar i po koloseka i tri skretnice. U skladu s dinamičkim planom, ukida se i najveći broj skretnica u stanici "Beograd Spoljna", a ostaju samo četiri stare i postavljaju dve nove skretnice za potrebe odvijanja železničkog saobraćaja na preostala tri koloseka.

U železničkoj stanici Beograd teretni saobraćaj bio je odvojen od putničkog posle Prvog svetskog rata, da bi se rasteretio saobraćaj u stanici a brigu o teretu preuzela je teretna stanica "Beograd Spoljna".

  • *-*

    10.06.2016 21:27
    Ovde
    sugave linije ne mogu da naprave na ulicama. I kad naprave, za pola godine, nista se ne vidi, ko da Jupolom farbaju, strasno.

    Juce smo prosetali, gde se gradi Beograd na vodi. Kao da smo bili u nekoj evropskoj drzavi, a ne u Beogradu. Okolis uredjen, restorani, setaliste, prelepo. Beograd je uredjen, i cist grad, ni blizu kakav je bio pre.
    Dokle cemo vise biti krava muzara za Beograd, doookle. I dalje nastavimo kriviti uvek nekoga trecega. Te dosljaci su nam krivi, te moji su 4.generacija-pravi Novosadjani itd.
    Zivimo u jednoj selendri.

    I sad udrite minuse na moj komentar. ;)
  • Nišlija

    10.06.2016 18:57
    Čitao sam skoro da se po ko zna koji put najavljuje izmeštanje železničkog čvora iz centra Niša. Hoće li se i to jednom desiti, da i nama Nišlijama svane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija