Stefanović: Tužiću NIN zbog naslovne strane

Ministar policije Nebojša Stefanović odbacio je kao neistinite optužbe iz najnovijeg broja nedeljnika NIN da je "glavni fantom iz Savamale", najavljujući da će protiv tog lista podneti tužbu zbog neistinitih optužbi.
"Najnovija naslovna strana NIN-a i tekst u pomenutim novinama je ništa drugo nego još jedno monstruozno i skandalozno pisanje ovog nedeljnog časopisa u kome su iznete notorne laži o meni i funkciji koju obavljam", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi medijima povodom naslovne strane najnovijeg NIN-a, koji izlazi sutra.
 
 
Zato je, kaže, primoran da reaguje i javno odbaci sve neistinite optužbe koje je taj nedeljnik objavio u poslednjem broju i koje nemaju bilo kakve veze sa istinom.
 
Dodaje da je zbog zlonamernih optužbi i neistina koje su izneli odlučio da podnese tužbu, kako bi javnosti Srbije dokazao koliki su "lažovi", a najavio je da će sredstva dobijena na sudu uplatiti u humanitarne svrhe, kako bi od "njihovih laži građani imali makar neku korist".
 
"Njihovo najnovije blaćenje samo pokazuje da oni zapravo ne poznaju Zakon o policiji, ali ni druge zakonske akte Republike Srbije. Da su ih makar pročitali mogli bi da vide kako policija funkcioniše. Ni hiljadu naslovnih strana me neće sprečiti da nastavim da obavljam svoj posao u interesu građana Srbije, kao i da se svaki put suprotstavim lažima i klevetama", istakao je Stefanović.
 
Napominje da ima potpuno poverenje u pravosudni sistem Srbije i da će zbog toga pravdu potražiti na sudu.
 
Najnoviji broj NIN-a bavi se dešavanjima u Savamali, a u tekstu "Nebojša Stefanović glavni fantom iz Savamale", koji najavljuje na naslovnoj strani, tvrdi da je u rušenje u Savamali bilo uključeno više struktura: državnih i nedržavnih, i da takav posao ne bi bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije.
  • Nele

    15.06.2016 23:34
    Ima pravo da ih tuzi, NIN je predvodnik hajke protiv Stefanovica. Uzeli su sebi za pravo da optuzuju i presudjuju.
  • mili

    15.06.2016 23:20
    bruka
    Zuto novinarstvo! Ovakve naslovne strane su sramota novinara i urednika.
  • dule

    15.06.2016 19:44
    Slinavi može da dobije tužbu jedino ako se dokaže da se on u svoj posao ne razume.

    Znači dobiće tužbu. Nažalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.