Prostitutka zarazila sidom šest dečaka?

Beogradska policija na Zvezdari uhapsila je Vesnu M. i slučajno otkrila da je imala seks sa decom od 12 do 14 godina i terala ih da prose za nju.
Kako "Novosti" saznaju, ova žena je organizovala grupu od šest dečaka, koji su za seks morali da joj plate prosjačenjem. Otkriveno je, međutim, da ih je ona tokom odnosa zarazila hepatitisom C, ali se sumnja da im je prenela i virus HIV.
 
Kod ove dece, od 12 do 14 godina, potvrđeno je prisustvo virusa hepatitis C i oni su na lečenju. Kod Vesne M. potvrđeno je prisustvo oba virusa. I ona je na lečenju.
 
- O drami koja se odvijala nedaleko od centra grada sasvim se slučajno saznalo. Jedna žena je prijavila da u Zvezdarskoj šumi stalno viđa neko dete kako luta i da sumnja da je oteto. Kroz nekoliko dana je prijavila da ima još dece - rekao je izvor "Novosti". Patrola zvezdarske policije je krenula da vidi šta se dešava. Tamo su zatekli Vesnu M. i dečake.
 
- Reč je o dečacima iz razorenih porodica, koji se lako vezuju za ljude koji im pruže malo pažnje. Ona ih je navodila na seks, a kako nisu imali da plate, morali su da prosjače i njoj daju novac. I tako su ušli u vrzino kolo iz kog nisu mogli da izađu. Sada su i bolesni - kaže izvor.
 
Prema krivičnom zakoniku Srbije, za namerno širenje bolesti zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina. U slučaju da nastupi smrt, propisana je kazna od pet do 15 godina. U Srbiji je, prema zvaničnim podacima, virusom HIV zaraženo oko 1.600 ljudi, a u poslednjih 25 godina od side je preminulo 1.100 osoba.
 
Tokom istrage utvrđeno je da četvoro dece iz Beograda, kao i da je jedan dečak iz Čačka, a jedani iz Valjeva. Kada ih je policija pronašla bili su u zapuštenom stanju, sa ranama po telu. U prvi mah nije se ni znalo da su bolesni.
 
- Vesna nije radila sama, imala je makroa za kojim sada policija traga. Ovim slučajem bavi se i tužilaštvoKoliko je ona zarazila ljudi još se utvrđuje, jer tokom bavljenja prostitucijom, kako je ispričala, nije koristila zaštitu - navodi izvor.
  • ?

    18.06.2016 04:02
    Hepatitis C je izleciv.
  • saller.ns

    17.06.2016 18:12
    Nije Sida već Hepatitis .
  • Konstantin

    17.06.2016 17:21
    Ono sto najvise zastrasuje je zacarani krug svih aktera ove grozomorne zivotne price. Ovo je mozda najbolji pokazatelj koliko i kako moze da se urusi drustvo. Mozda nismo svesni koliko smo blizu - pogledajte dokumentarac o siromastvu i pavelama na Jamaic-i, dzaba im rajsko ostrvo na okeanu kad su u paklu, ili Somaliju. Ako kao drustvo ne okrenemo list survacemo se u isto grotlo ako ne i gore - a mozda je to i sudbina svih nas celog covecanstva...
    Odoh u filozofiju ali tako je, vecina ce okrenuti glavu na drugu stranu i lajkovati postove na Fejsbuku. Idemo dalje...
    Uzas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.